Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Maak jouw huis connected: zet de eerste stap met onze Connectivity kit

De Somfy Connectivity kit maakt alles makkelijker. Hiermee bedien je al je slimme verlichting en Somfy-apparaten met je smartphone, afstandsbediening of stem. Zelfs als je niet thuis bent! Ontdek meer in dit blog en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Wat is de Somfy Connectivity kit?

De Connectivity kit – er uitziende als een klein, wit apparaatje – maakt het mogelijk Somfy-producten of producten met Somfy-motor en compatibele Velux-producten op afstand te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan lampen, jaloezieën, rolluiken, zonneschermen, poorten en garagedeuren. Je sluit tot wel 20 producten aan op de kit en je koppelt ze eenvoudig met een app op je smartphone.

 

Meer gemak in huis en weren van inbrekers

Dat je jouw apparaten en verlichting met de Somfy Connectivity kit op afstand kunt bedienen, maakt je leven natuurlijk een stuk eenvoudiger. Dat rolluik dat op een lastig te bereiken plek hangt op afstand besturen? Je zonnescherm laten zakken terwijl jij met een koud drankje in de zon ligt? Kan allemaal! Maar daarbij biedt de kit nóg een groot voordeel: je zet inbrekers eenvoudig op het verkeerde been. 

Omdat je je apparaten dankzij de Connectivity kit immers óók kunt bedienen als je niet thuis bent, wek je gemakkelijk de indruk dat dit anders is. Je zet de verlichting bijvoorbeeld af en toe aan tijdens je vakantie of je opent/sluit je jaloezieën. Maakt het voor inbrekers onaantrekkelijk een kijkje te gaan nemen! 

 

Automatische scènes instellen en status checken in app

Deze kit maakt het ook mogelijk bepaalde scènes in te stellen. Wat dat precies is? Stel dat je elke dag voordat je naar je werk vertrekt al je rolluiken sluit, je lamellen laat zakken, de lichten uitdoet en de garagedeur opent. Met Connectivity kit kun je een scène creëren die alle vier groepen apparatuur bedient. Terwijl jij jouw jas aantrekt, tik je op je telefoon. Tegen de tijd dat je in je auto zit, is het huis donker en afgesloten en ingesteld op jouw afwezigheid. 

Vertrekken jouw huisgenoten of gezinsleden later dan jij? In de app check je eenvoudig of alle lichten uit zijn en alle luiken gesloten zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan doe je dat alsnog via de app. 

 

Spraakbesturing als je je handen vol hebt

Heb jij een Google Home-apparaat, Amazon Alexa of Apple Home? Ook deze kun je koppelen met de Somfy Connectivity kit. Besluit je dat te doen, dan bedien je jouw apparaten óók met je stem! Handig als je je telefoon even niet paraat hebt óf als je je handen vol hebt. Stel je maar eens voor: jij bent druk in de weer met je barbecue, maar wilt je zonnescherm laten zakken om de brandende zon te weren. Het enige wat je hoeft te doen is een stemcommando geven! 

*Garage- en poortmotoren zijn alleen compatibel met Google Home en Amazon Alex

Connectivity kit of TaHoma switch: wat is het verschil?

De Connectivity kit laat jou profiteren van heel wat gemak in huis. Maar wil je nog een stapje verder gaan, dan heb je aan de TaHoma switch een goede. Hierop sluit je tot maar liefst 200 verschillende Somfy- en partnerproducten aan (zoals luidsprekers, je huisalarm, veiligheidscamera’s en je verwarming). Daarbij heb je met de TaHoma switch de mogelijkheid sensoren te koppelen (waardoor zonwering bijvoorbeeld uit zichzelf opent/sluit n.a.v. veranderingen in het weer) én kun je scènes automatisch laten starten op geprogrammeerde tijden.  

Koop de Connectivity kit, bekijk de TaHoma switch óf lees meer over de compatibiliteit van alle apparaten in onze FAQ’s.  

Ga verder
Categorieën
Disqus is inactive