Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Extra gemak in huis met een slimme speaker

Slimme speakers zijn zeker geen nieuwe uitvinding, net zomin als slimme spraakassistenten.

IBM lanceerde al in 1961 een product dat kon reageren op menselijke spraak, en 16 woorden en cijfers kon herkennen*. Apple introduceerde spraakassistent Siri in april 2011, en Amazon volgde dit snel op in november van datzelfde jaar met de onthulling van Amazon Echo, de eerste slimme speaker, met spraakassistent Alexa. Alexa wordt beschouwd als de eerste spraakassistent geschikt voor consumenten.

De technologie heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld en de spraakassistenten die zijn ontwikkeld door grote bedrijven als Amazon, Google en Apple worden nu geïntegreerd in allerlei producten, waaronder mobiele telefoons, computers, tablets, auto's en luidsprekersystemen.

Hoe kan een slimme speaker het leven gemakkelijker maken?

Het antwoord hierop is simpel: een slimme speaker staat altijd klaar om te reageren op alle vragen die je hebt, en om alles te doen wat je vraagt. De nieuwste slimme speakers hebben ingebouwde microfoons, die voldoende bereik hebben om zelfs op afstand geluiden op te vangen. Je hoeft daarvoor alleen maar een bepaalde trigger of een activeringswoord te zeggen en de speaker luistert naar jouw verzoek: "Alexa" voor Amazon, "Hey Google" voor Google of "Hey Siri" voor Apple. Je volgt dit op met je vraag of verzoek aan de spraakassistent.

Moderne slimme speakers bieden een heel scala aan mogelijkheden. Ze worden vaak gebruikt voor dingen als het afspelen van muziek, het luisteren naar het nieuws of het weerbericht, of het achterhalen van min of meer alles wat je wilt weten of vragen. Ze kunnen je bijvoorbeeld ook de tijd vertellen, items op je boodschappenlijstje noteren en je op de hoogte houden van de aandelenmarkten.

Een slimme speaker voor een slim huis

Maar wat kan een slimme speaker betekenen voor jou en jouw leven thuis? Ervan uitgaande dat je al een smart home systeem hebt of van plan bent er een op te zetten, is een slimme speaker eigenlijk essentieel. Tegenwoordig kunnen de meeste apparaten in huis worden aangesloten op het systeem, wat routinematige dagelijkse taken natuurlijk gemakkelijker maakt. Dit is niet meer alleen weggelegd voor tech-nerds, het kan bijvoorbeeld een grote hulp zijn voor gezinnen met kinderen, of voor ouderen die het moeilijker beginnen te vinden om de dagelijkse activiteiten thuis bij te houden.

Je zou je een slimme speaker kunnen voorstellen als een soort ‘helpende hand’, die altijd klaarstaat om je te helpen in en om het huis. Hier zijn een paar voorbeelden van wat je een slimme speaker kunt laten doen:

  • Rolgordijnen sluiten
  • Muziek afspelen op je terras of balkon
  • Het licht aan doen in je woonkamer
  • Het koffieapparaat aanzetten
  • De temperatuur in de kinderkamer lager zetten
  • Een snapshot met de camera maken
  • Je vertellen hoe warm of koud het is in de slaapkamer
  • De lichten in de gang dimmen
  • De garagedeur openen

De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een winnende combinatie van een spraakassistent en de TaHoma switch van Somfy kun jij ook jouw leven heel eenvoudig makkelijker en comfortabeler maken. Dus waar wacht je nog op?

*Bron: Voicebot.ai

Ga verder
Categorieën
Disqus is inactive