Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

3 redenen om slimme rolluiken te installeren

Slimme rolluiken bieden veel voordelen! Lees 3 redenen om ze vandaag nog bij jou thuis te installeren én ontdek hoe het bestel- en installatieproces bij ons in zijn werk gaat.

3 Reasons to install smart shutters_blog

Bij het bouwen of verbouwen van een woning moet je veel keuzes maken. Wat ramen betreft, is het installeren van gemotoriseerde en slimme rolluiken naar onze mening de beste keuze. En we leggen graag uit waarom. 

1 - Vereenvoudig je dagelijks leven 

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn: als je de apparaten van je huis verandert, is dat om je leven te vereenvoudigen, niet om het ingewikkelder te maken. 

Tegenwoordig is het gebruik van een slinger of optrekband definitief achterhaald en het elektrische rolluik is hier om je daaraan te herinneren. Met slimme rolluiken open en sluit je jouw elektrische rolluiken met je smartphone of een afstandsbediening. Bij het 's morgens opstaan hoef je niet elk rolluik langs te lopen om deze handmatig te openen, de motor neemt dit lastige klusje van je over. Ben je niet thuis? Geen zorgen, jouw slimme rolluiken bedien je vanaf elke afstand en dat maakt jouw dagelijks leven weer een stukje gemakkelijker! 

2 - Verbeterde beveiliging 

Een klassiek type rolluik is vrij eenvoudig te forceren vanwege het handmatige mechanisme. Hierdoor tilt een indringer het sluitmechaniek in slechts enkele seconden op. De robuustheid van een elektrisch rolluik vormt een grotere belemmering voor iedereen die het met blote handen wil openen. Het meer resistente mechanisme vermindert daarom de inbraakpogingen aanzienlijk. Slimme rolluiken verhogen zo de veiligheid van jouw huis! 

3 - Energiebesparing 

Ook een voordeel van het elektrische raamrolluik is dat het gekoppeld kan worden aan jouw andere smarthome-apparaten, zoals je Somfy-weersensor en je verlichting. Dus, indien correct ingesteld, gaan jouw elektrische rolluiken bij zonneschijn automatisch open om de zon door te laten en het huis te verwarmen. En wanneer de zon ondergaat sluiten de luiken na enige tijd ook weer automatisch. Een eenvoudige en effectieve manier om jouw energieverbruik onder controle te houden dus. Een elektrisch rolluik bespaart je energie! 

Kleine bonus: bescherming van de privacy 

Slimme rolluiken worden niet alleen gebruikt om je te beschermen tegen hitte, kou, licht of inbrekers. Ze bewaken ook jouw privacy. Geniet je van een avondje met het gezin? Doe 's avonds het licht aan en je elektrische rolluik sluit automatisch om je te beschermen tegen het zicht van buitenaf. 

Om optimaal te profiteren van de functies van slimme rolluiken, is een TaHoma domoticabox een perfecte aanvulling voor het programmeren, centraliseren en beheren van alle slimme apparaten in jouw huis. Hiermee controleer je altijd en overal of je elektrische rolluiken open of gesloten zijn. Of je nu thuis bent of niet. 

Moet je bijvoorbeeld naar kantoor en weet je niet zeker of je de rolluiken gesloten hebt? Haal je smartphone tevoorschijn en zie in één oogopslag in de TaHoma app of je rolluiken open of gesloten zijn. Ook bedien je jouw rolluiken eenvoudig op afstand, met de app. 

Ontvang een monteur bij jou thuis: in 5 stappen jouw rolluik geïnstalleerd 

Profiteer jij graag van de voordelen die een elektrisch rolluik je biedt? En kun je niet wachten te genieten van energiebesparing, extra privacy en meer comfort? Goed om te weten is: jouw elektrische rolluik wordt altijd geïnstalleerd door een ervaren monteur. Dit hoef je dus niet zelf te doen. Hoe makkelijker is dat? 

 

Een elektrisch rolluik bij jou thuis laten installeren doe je al in 5 stappen. 

 

1. Ontvang advies van een Somfy-dealer bij jou in de buurt 

Ga naar een Somfy-dealer bij jou in de buurt en laat je informeren over jouw opties. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt kiezen voor Somfy-motoren met zonnepanelen erop, die werken op (zon)licht? En dat er een verschil zit tussen bekabelde motoren - waarbij je op het knopje moet blijven drukken totdat het rolluik volledig boven of beneden is – en motoren waarbij je al met één klik klaar bent? Bij een Somfy-dealer krijg je advies over de beste optie voor jou. 

2. Ontdek jouw opties voor sensoren 

Je keuze gemaakt? Als je wil, schaf je direct sensoren aan voor jouw elektrische rolluiken om te profiteren van nóg meer gemak. Ook hierover krijg je uitgebreid advies van de Somfy-dealer. 

Denk bijvoorbeeld aan een zonsensor, die ervoor zorgt dat je rolluik automatisch opent of sluit bij veel of weinig (zon)licht. Of aan een temperatuursensor, die jouw rolluik laat reageren op veranderingen in de temperatuur. 

De sensoren kun je direct aanschaffen, samen met jouw rolluik. Maar je kunt er ook voor kiezen dit later, achteraf, nog eens te doen. 

3. Bestel jouw rolluik en maak een afspraak met de monteur 

Bestel je elektrische rolluik (inclusief óf exclusief sensoren) direct bij de Somfy-dealer. Vervolgens ontvang je zo snel mogelijk een telefoontje of mailtje om een afspraak voor levering en installatie te maken. 

4. Laat het rolluik installeren bij jou thuis en ontvang uitgebreide uitleg 

De monteur komt bij jou langs en installeert jouw nieuwe elektrische rolluik. Ook maakt hij of zij direct de koppeling met je smartphone (als je een TaHoma switch hebt) én krijg je uitgebreide uitleg over alle functies en opties. Hoe bedien je je rolluik nu precies? Wat kun je allemaal met de app? En wat zou je nog meer moeten weten? De monteur helpt je op weg.  

5. Krijg altijd hulp bij problemen of defecten 

Na de installatie is het tijd om te genieten van de voordelen van jouw elektrische rolluik! Lukt het toch nog niet helemaal om wegwijs te worden in de app? Of vertoont jouw rolluik na verloop van tijd kuren? Je profiteert altijd van de beste service en hulp. De monteur komt gratis bij je langs om defecten te verhelpen en soms is het zelfs mogelijk op afstand mee te kijken in je app! 

Ga direct naar een Somfy-dealer bij jou in de buurt 

Jouw bestel- en installatieproces vandaag nog beginnen? Ontdek direct welke Somfy-dealers bij jou in de buurt zijn en plan een bezoekje! Het advies is altijd gratis en vrijblijvend. En je hebt dus niks te verliezen. 

Ga verder
Categorieën
Disqus is inactive