Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

De gezelligste dansfeesten thuis met een slimme speaker

Dansen is een van de leukste dingen die er zijn - of het nu een spontaan vreugdedansje is of een tot in de details geplande choreografie.

somfy-sonos-couple-dancing-in-home

Het is een fijne manier om jezelf uit te drukken, hoe oud je ook bent. Of je nu de voorkeur geeft aan een intieme wals met je wederhelft of liever een hele groep vrienden samenbrengt om met zijn allen de hele nacht door te dansen op je favoriete muziek, dansen is gewoon geweldig.

Als je graag het perfecte moment creëert om samen met vrienden en familie de voetjes van de vloer te gooien, openen slimme speakers een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. Ze hebben allerlei voordelen waar je misschien niet meteen aan denkt. We zetten er eens een aantal op een rijtje.

Waarom heb ik een slimme speaker nodig?

Slimme speakers zijn precies wat hun naam doet vermoeden; het zijn speakers, maar ze zijn net iets slimmer dan normaal. Ze zijn uiteraard geschikt voor het afspelen van muziek, net als een gewone speaker. Daar is niets bijzonders aan. Maar het slimme gedeelte brengt daar bovenop nog allerlei handige extra functies met zich mee. Slimme speakers hebben bijvoorbeeld microfoons die specifieke stemcommando's zoals deze kunnen oppikken:

Wanneer je deze trigger-woorden zegt, zal een slimme speaker beginnen met luisteren naar wat je te zeggen hebt. Vervolgens kun je een spraakopdracht geven, zoals "Hé Google, wat voor weer wordt het vandaag?". Omdat slimme speakers ook precies weten waar ze zich bevinden, kunnen ze je een nauwkeurige lokale weersvoorspelling geven.

Sluit meerdere speakers aan voor een indrukwekkender geluid

Behalve vragen stellen over het weer, kun je jouw slimme speaker ook vragen het nieuwste nummer van je favoriete artiest af te spelen, of zelfs een hele afspeellijst. Kies een paar nummers uit die passen bij jouw bui of bij de stemming van jouw feest en je hebt in een mum van tijd een afspeellijst klaar. Of misschien zelfs meerdere afspeellijsten: één om je gasten welkom te heten, één voor tijdens het eten en één voor na het eten, tijdens het dessert. Zo kun je jouw gasten helemaal in de mood krijgen voor het echte feest en heb je ze tegen de tijd dat het begint allemaal in no time op de dansvloer.

Een ander slim aspect van slimme speakers is dat je er meerdere met elkaar kunt verbinden, zodat je jouw muziek in verschillende kamers tegelijk kunt afspelen. Dat betekent dat je vrienden tegelijkertijd kunnen feesten in je woonkamer, in je keuken en in je tuin en dat iedereen genoeg ruimte heeft om zijn of haar danskunsten te tonen.

Om dit allemaal in gang te zetten hoef je dus alleen maar aan jouw slimme speaker te vragen om een afspeellijst naar keuze aan te zetten, afhankelijk van de fase waarin jouw feest zich op dat moment bevindt, en je kunt helemaal los! En mocht een van je gasten het toch niet helemaal eens zijn met jouw muzieksmaak en liever graag zijn of haar eigen afspeellijst opzetten, kun je die moeiteloos aansluiten op jouw slimme speaker.

Veel dansplezier!!

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive