Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Ga je weg met Kerst? Houd met een buitencamera jouw huis in de gaten

Voor de meeste mensen is het rond Kerstmis gezellig druk, met bezoekjes aan vrienden en familie en misschien een paar leuke feestjes tussendoor.

En het begint nu eigenlijk al drukker te worden, met alle boodschappen die we moeten doen ter voorbereiding op onze feestmaaltijden. En dan hebben we het nog niet eens over de jacht op de perfecte kerstcadeaus! Dit alles betekent dat we waarschijnlijk veel tijd buitenshuis zullen doorbrengen in de komende maanden.

Helaas weten criminelen dit ook, en daarom zien we tijdens de feestdagen een toename van het aantal inbraken. In deze tijd van het jaar kunnen ze vaak ook ongestoord hun gang gaan in het donker en er zomaar met onze dierbare bezittingen vandoor gaan. Er is in deze donkere maanden een hoger risico op inbraak, dus het is een goed idee om te proberen het indringers moeilijk te maken om überhaupt onze huizen binnen te komen (behalve de kerstman natuurlijk, die is altijd welkom).

Beveiligingscamera's zijn er om te helpen

De makkelijkste manier om je huis in de gaten te houden is door een bewakingscamera aan te schaffen. Deze kun je verbinden met je WiFi-netwerk thuis, zodat je met een app op je smartphone precies kunt zien wat er thuis gebeurt terwijl je weg bent. Er zijn bewakingscamera's verkrijgbaar voor zowel binnen als buiten, en ze worden geactiveerd wanneer hun ingebouwde bewegingssensor beweging detecteert. Dit zorgt er ook voor dat ze beginnen met opnemen, en je kunt de beelden bekijken via je mobiele telefoon. Dat kan handig zijn als bewijs als er onverhoopt toch iets gebeurt.

De Somfy Outdoor Camera is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en kan worden aangesloten op je bestaande buitenverlichting. Het voordeel hiervan is dat de verlichting automatisch aangaat als er beweging wordt waargenomen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is die heeft gezien wat er aan de hand is. Deze buitencamera's hebben ook een ingebouwd alarm met een volume van 100 decibel dat, naast dat het letterlijk alarm slaat en de aandacht trekt, zeker iedereen afschrikt die iets illegaals van plan is.

Ideaal om te combineren met een smart home alarm

Afhankelijk van het soort huis waarin je woont, kan het een goed idee zijn om te investeren in een alarmsysteem voor thuis waar je geen abonnement op hoeft te nemen, in combinatie met je slimme buitencamera. Als je eenmaal je eigen huisalarm hebt geïnstalleerd, en dat kan al in 30 minuten, kun je de beveiliging van je huis in de gaten houden via de gratis smartphone app.

Voor een stukje extra veiligheid kun je jouw buitencamera aansluiten op je huisalarm. Je kunt je huisalarmsysteem eenvoudig uitbreiden door meer apparaten en binnencamera's toe te voegen, die je allemaal zelf kunt installeren. Je hebt daarvoor geen professionele installateur of dure speciale batterijen nodig, en je betaalt ook geen maandelijkse abonnementskosten. Het slimme Somfy Home Alarm is abonnementsvrij, dus dit alarm betaalt zichzelf al snel terug.

Het is een goed idee om jouw huis beter te beveiligen in de kerstperiode. Je slaapt ook een stuk lekkerder als je weet dat je een alarm hebt om je huis veilig te houden. Fijne dagen!

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive