Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Jouw garage klaar voor een comfortabele herfst

De zomer is toch echt bijna voorbij en ’s ochtends voel je al dat het wat frisser is als je de deur uit stapt. Het is herfst - en we weten allemaal wat dat betekent.

De dagen worden korter, de avonden worden donkerder en het weer wordt waarschijnlijk ook een beetje natter. Aan het weer kunnen we helaas niet veel doen, maar we kunnen wel proberen om het onszelf wat makkelijker te maken. Een slimmere garage zorgt bijvoorbeeld al voor veel minder gedoe in het dagelijkse leven.

Waarom zou je kiezen voor elektrische garagedeuren?

Er zijn veel redenen waarom het de moeite waard is om jouw garagedeur te voorzien van een motor. Als je een motor op je bestaande deur monteert, is hij veel gemakkelijker te bedienen. Niet alleen voor jou, maar ook voor de jongere leden van je gezin die na school hun fietsen willen wegzetten, of voor de oudere leden die moeite hebben om de zware garagedeur open te trekken.

Jouw garagedeur motoriseren is gemakkelijk: er zijn kant-en-klare pakketten verkrijgbaar met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. En als je een beetje handig bent, kun je de motor meestal zelf installeren, dus je hebt er geen gespecialiseerde installateur voor nodig. Het complete pakket met een garagedeurmotor bevat over het algemeen een aandrijfsysteem, afstandsbedieningen en in sommige gevallen zelfs een muurschakelaar.

Bedien jouw elektrische garagedeur zonder uit je auto te komen

Een groot voordeel van een elektrische garagedeur is dat je hem gemakkelijk kunt openen en sluiten vanuit je auto of vanuit huis. Druk 's ochtends op de knop op de afstandsbediening om de deur te openen, en je kunt gewoon in je auto stappen en wegrijden. Jouw garagedeur weer sluiten is net zo gemakkelijk, dus als het begint te regenen is de kans veel kleiner dat je nat wordt dan wanneer je de deur handmatig achter je dicht moet trekken.

Als je thuiskomt na een lange werkdag, kun je zelfs je garagedeur openen met een eenvoudig spraakcommando. Je hoeft de deur daarvoor alleen maar aan te sluiten op een slimme controller zoals de TaHoma switch van Somfy. Vraag gewoon aan Google om de deur voor je te openen, je hoeft niet eens meer naar je afstandsbediening te zoeken. Makkelijker dan dat wordt het niet.

Maak je huis nog veiliger met een slimme garagedeur

Een elektrische garagedeur kan je ook helpen om jouw huis veiliger te maken. De garagedeurmotoren van Somfy zijn uitgerust met obstakeldetectie, wat betekent dat de deur stopt met bewegen als er iets in de weg zit tijdens het sluiten. Als de garagedeur iets detecteert dat het sluiten zou kunnen verhinderen, of het nu een persoon, een voertuig of een fiets is, gaat hij gewoon weer open.

Er is nog een andere manier waarop je een elektrische garagedeur kunt gebruiken om je huis veiliger te maken: sluit hem bijvoorbeeld aan op je TaHoma switch en stel in dat de deur elke dag op een bepaald tijdstip dichtgaat. Op die manier hoef je 's nachts niet wakker te schrikken en je af te vragen of je hem wel dicht hebt gedaan. Onze slimme gemotoriseerde oplossing regelt dat voor je, zodat jij rustig kunt slapen.

Upgrade je elektrische garagedeur met slimme accessoires

Als je gekozen hebt voor een elektrische garagedeuroplossing van Somfy, houden de slimme mogelijkheden daar niet op. Als je meer afstandsbedieningen nodig hebt, kun je die (online) bestellen. Dat geldt ook voor handige draadloze wandschakelaars die gemakkelijk in je garage te installeren zijn, zodat je de deur met één druk op de knop kunt openen en sluiten.

Naast accessoires om je garagedeur te bedienen, bieden we ook verschillende beveiligingsoplossingen voor het geval de stroom uitvalt - van lichtsensoren, fotocellen tot back-up batterijen. Maak jouw leven makkelijk en comfortabel met een elektrische garagedeur van Somfy.

 

Ga verder
Categorieën
Disqus is inactive