Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Kom in de kerststemming door een gezellige sfeer te creëren in je slimme huis

Kerstmis komt eraan! Na sinterklaas (of ervoor als je echt niet kunt wachten) is het alweer tijd om de kerstversieringen tevoorschijn te halen en onze huizen er warm en gezellig uit te laten zien.

Dit is het seizoen waarin we veel meer tijd binnenshuis doorbrengen met onze familie. We komen graag samen voor gezellige avonden met vrienden, kijken naar feestelijke films en kletsen en lachen samen op de bank, misschien met een kop warme chocola en wat lekkers.

In deze tijd van het jaar, wanneer de zon zo vroeg ondergaat, is het des te belangrijker om onze huizen gezellig te maken en misschien een paar extra vrolijke accenten toe te voegen. Slimme huizen bieden allerlei mogelijkheden op het gebied van verlichting. We geven je een paar handige tips.

Stel een slimme scène in om de verlichting in te schakelen

Na een hele dag werken is het heel ongezellig om thuis te komen in een donker, stil huis. Maar daar is makkelijk iets aan te doen. Geef jezelf en je gezinsleden een warmer welkom door een openingsdetector op je voordeur te installeren die een slimme scène activeert zodra je de deur opent. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde verlichting automatisch aan laten schakelen. Of wat dacht je van de lichtjes in de kerstboom, aangesloten op een slimme stekker? Je kunt ook instellen dat de gordijnen in je woonkamer dichtgaan, lampen voor je ramen aangaan en jouw Sonos-speaker de kerst-playlist zachtjes aanzet.

Je kunt zelfs je slimme scène je verwarming laten aanzetten of zo programmeren dat het precies de juiste temperatuur heeft tegen de tijd dat je binnenkomt. Het zijn dit soort kleine dingen die jouw huis net dat beetje uitnodigender en gezelliger maken na een lange werkdag. De meeste van deze dingen zijn binnen handbereik met een slim huis en een slimme TaHoma switch van Somfy.

Roep een gezellige kerststemming op met je stem

We weten allemaal dat slimme huizen veel geweldige functies bieden, en een daarvan is de optie om jouw slimme home system te bedienen met een spraakassistent. Stel slimme scènes in voor verschillende situaties, bijvoorbeeld wanneer je met je gezin op de bank zit en een feestelijke filmavond wilt starten, of als je met vrienden een spelletje wilt gaan spelen. Het enige wat je hoeft te doen, is Google, Alexa of Siri gewoon te vragen om de juiste scène in te schakelen. Zo makkelijk is het!

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen spraakassistenten je natuurlijk ook op allerlei andere manieren helpen, bijvoorbeeld door je vragen over de bereiding van het kerstdiner te beantwoorden, je de tijd of het weerbericht te vertellen op nieuwjaarsavond of jouw favoriete muziek af te spelen.

Vergeet alleen niet om alle kaarsjes die je voor de gezelligheid hebt aangestoken uit te blazen voordat je naar bed gaat!

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive