Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Top 7 moderne raambekleding: jouw dosis inspiratie

Jouw modern ingerichte woning helemaal afmaken met moderne raambekleding? En krijg je graag wat inspiratie om de eyecatcher te vinden die naadloos opgaat in je interieur?

In dit blog vind je de top 7 moderne raamdecoratie! Jouw ultieme dosis inspiratie.

Neutrale kleuren, niet te veel poespas, strakke lijnen en materialen als glas, metaal en beton: een modern interieur is niet voor niks zo populair. Deze interieurstijl heeft het talent minimalisme te combineren met sfeer. En dat valt bij menig mens in de smaak.

Maar komt het op raamdecoratie aan, dan wordt er even flink achter de oren gekrabd. Want: welke raambekleding gaat nou naadloos op in zo’n modern interieur? Kies een iets te zachte stof of een kleur die net te fel is en je slaat al een flater. Toch? Laat ons je een handje helpen; de top 7 moderne raambekleding vind je hieronder!

 

1. Klassieke gordijnen in een modern jasje

Een klassiek gordijn, zo’n grote lap stof zoals je hem kent, is tijdloos en superstijlvol. En hoewel je bij een modern interieur misschien niet direct aan deze eeuwenoude soort raambekleding denkt, kan het absoluut een goede match zijn. Wel goed om rekening mee te houden:

  • Kies voor een neutrale, effen kleur. Felle kleuren of patronen laat je liever achterwege. 
  • Ga voor een gladde stof. Een kreukelige stof past niet bij het strakke lijnenspel van een modern interieur.
  • Neem eventueel een elektrische gordijnrails. Kies je voor een gordijnrails met een Somfy-motor erin, dan open en sluit je je gordijn op afstand. Maakt het nog eens extra modern!

 

2. Aluminium jaloezieën: minimalistisch en strak

Aluminium jaloezieën hebben strakke lijnen, een neutrale kleur én ze zijn van metaal. Exact de eigenschappen die bij een modern interieur centraal staan. Dat deze moderne raambekleding het goed doet in jouw modern ingerichte woning, dat zal je dan ook niet verbazen. Natuurlijk zal je jezelf wel wat vragen moeten stellen om te ontdekken of dit dé match is voor jou:

  • Gaat het om raambekleding voor in de slaapkamer? Jaloezieën laten enige mate van licht door en daarom zijn ze voor de slaapkamer niet geschikt.
  • Welke kleur sluit aan bij de rest van je interieur? Waar je vroeger vooral aluminium jaloezieën in het wit kon spotten, is tegenwoordig bijvoorbeeld zwart ook erg populair.

 

3. Houten jaloezieën: voor wat extra warmte

Heb je veel meubels van metaal in de kamer staan, dan is het goed jezelf af te vragen of er niet wat sfeer mist. Krijg je een warm gevoel als je in de ruimte staat of voelt het nog wat kil aan? Mocht dat laatste het geval zijn, dan kun je misschien beter voor jaloezieën van hout gaan dan voor aluminium jaloezieën. De rechte lijnen en strakke latjes gaan alsnog naadloos op in jouw moderne interieur. Maar het hout brengt – in vergelijking met aluminium – heel wat extra warmte met zich mee. Goed om rekening mee te houden:

  • Niet geschikt voor in de slaapkamer. Net als aluminium jaloezieën zijn houten jaloezieën niet volledig verduisterend.
  • Niet geschikt voor in de badkamer. In de badkamer wordt het vochtig. Het hout gaat hierdoor mogelijk rotten.

 

4. Verticale lamellen: benadruk de hoogte van de ruimte

Waar jaloezieën horizontale latjes hebben, gaan die bij lamellen juist verticaal de hoogte in. Dat maakt deze moderne raambekleding een superleuke optie als je een groot, hoog raam hebt. Het verticale lijnenspel doet jouw ruimte nog hoger en groter ogen. Precies het effect dat je graag creëert in een modern interieur!

Een ruimtelijke sfeer, neutrale kleur en strakke lijnen; wat wil je nog meer? Ook hierbij geldt weer: voor in de slaapkamer zijn lamellen – vanwege de lichtdoorlatende kieren - minder geschikt.
 

5. Rolgordijnen: tijdloze moderne raambekleding

Rolgordijnen zijn neutraal van kleur en hebben niet te veel poespas. Deze raamdecoratie fungeert dan ook als een ware verrijking voor jouw modern ingerichte kamer. Een aantal factoren om rekening mee te houden als je voor een rolgordijn kiest:

  • Neem een stof in een neutrale kleur. Zoals zwart, grijs of grijs.
  • Kies de transparantie die geschikt is voor de ruimte. Waar je voor de woonkamer een transparante stof kunt nemen, heb je voor de slaapkamer een verduisterende stof nodig.
  • Ga voor elektrisch óf voor een metalen ketting. Een plastic ketting doet afbreuk aan de moderne uitstraling van het rolgordijn. Ga daarom voor een metalen ketting óf voor een rolgordijn die elektrisch te bedienen is, zonder ketting.

 

6. Duo rolgordijnen: creëer de lichtinval die past bij modern

Waar rolgordijnen dankzij hun eenvoud en minimalisme het perfect doen in een modern interieur, doen duo rolgordijnen dat net zo goed. Een duo rolgordijn bestaat – in tegenstelling tot een normaal rolgordijn – uit twee langs elkaar bewegende stofbanen. Je speelt hierdoor eenvoudig met licht en creëert altijd een sfeer die perfect past bij je modern ingerichte woning. Houd ook bij duo rolgordijnen rekening met de kleur, mate van transparantie van de stof en het bedieningselement.

 

7. Plisségordijnen: modern én energiebesparend

Tot slot raamdecoratie die het goed doet in een modern interieur: plisségordijnen. Ook wel honingraatgordijnen genoemd. Dit type moderne raambekleding bestaat uit een geplooide stof die op een harmonica-achtige manier is samengevouwen. Een plisségordijn kun je zowel vanaf de bovenkant omhoog en omlaag laten gaan als aan de onderkant. En dat maakt dit type raamdecoratie een echte eyecatcher in een modern ingerichte kamer.

Bovendien een groot voordeel waarvan een honingraatgordijn je laat profiteren: hij isoleert als de beste. In de zomer houdt hij de warmte buiten en hoef je de airco niet aan te zetten, terwijl je de verwarming in de winter juiste een graadje lager kunt zetten. Goed voor het milieu én je portemonnee! Als dat niet modern te noemen is…

 

Bedien jouw moderne raamdecoratie met je telefoon

Helemaal meegaan met de tijd? En jouw modern ingerichte woning nóg moderner maken? Kies voor moderne raambekleding met een Somfy-motor erin! Deze bedien je met je telefoon, afstandsbediening of zelfs met je stem (als je hem koppelt met een Google Home-apparaat). Hoe fijn is dat? Je gordijnen of jaloezieën openen en sluiten vanuit je luie stoel of als je niet thuis bent. Dat is pas echt luxe!

Ga naar een Somfy-dealer bij jou in de buurt en laat je informeren over jouw opties.

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive