Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Verbeterde beveiliging zorgt voor meer veiligheid in huis

Ons huis moet een veilige plek zijn voor jou en je geliefden. Dit is de plek waar we wonen, eten, slapen en onze privé-bezittingen opslaan.

Het huis is en zou voor ons een veilige plek moeten zijn om ons na school of de werkdag terug te kunnen trekken, toch?

Helaas wordt dit niet door iedereen gerespecteerd en daarom worden jaarlijks veel huishoudens getroffen door inbraken die plaatsvinden in zowel appartementen als herenhuizen en villa's door het hele land. Dit heeft ertoe geleid dat veel huishoudens ervoor hebben gekozen om huisalarmen te installeren die indringers afschrikken en de veiligheid in onze huizen te verhogen.

Het assortiment huisalarmen is tegenwoordig groot en wat je kiest is natuurlijk helemaal aan jou. De traditionele huisalarmen worden uitgedaagd door abonnementsvrije Home Alarm waarbij jij als gebruiker dit zelf regelt en afhandelt. Geen verborgen extra kosten naast het alarm zelf en een groot voordeel hierbij is dat je snel en eenvoudig meer componenten of camera's kunt toevoegen.

Krijg een beter beeld van de omgeving met een buitencamera

Als je een huisalarm hebt gekocht en in een huis woont met tuin hebt, wil je dit misschien ook in de gaten houden. Huiseigenaren hebben tegenwoordig allerlei handige apparaten in hun tuin beschikbaar en sommige zijn helaas ook vatbaar voor diefstal.

Denk goed na over wat je in je eigen tuin zichtbaar hebt, zoals een houtskoolgrill of een gasbarbecue, loungemeubels, tuingereedschap, speelgoed voor de kinderen of een robotmaaier. Veel van deze dingen staan ​​dag en nacht buiten en zijn in veel gevallen gemakkelijk mee te nemen. Een buitencamera kan jou helpen je spullen in de gaten te houden en met een ingebouwde sirene kan hij ook ongewenste bezoekers afschrikken.

Natuurlijk kan een buitenbewakingscamera ook de huisdieren in de gaten houden die overdag in de tuin kunnen zijn. Of waarom niet het gazon als u op vakantie bent, zodat u op afstand kunt beginnen met besproeien als u de kans heeft.

Met de Somfy Outdoor Camera is het ook mogelijk om bestaande buitenverlichting aan te sluiten zodat deze oplicht wanneer er 's nachts beweging wordt gedetecteerd. Dit is echt slim en heeft een afschrikkende werking op nachtelijke bezoekers.

Houd kinderen en huisdieren in de gaten met een binnencamera

Heeft u huisdieren die overdag thuis zijn en wilt u voor ze zorgen? Dan ben je niet de enige en een makkelijke manier om dit te doen is door een beveiligingscamera voor binnen te gebruiken. Het is gemakkelijk om de camera-app op elk moment van de dag te starten en in realtime te zien wat je geliefde huisdier aan het doen is. Via de ingebouwde tweerichtingscommunicatie is het ook mogelijk om te luisteren en te praten, wat een rustgevend effect kan hebben op de luisteraar. Dit geldt niet alleen voor huisdieren, maar ook voor de kinderen in huis.

Een slimme binnencamera houdt natuurlijk bij wat er thuis gebeurt als je niet thuis bent. Of je nu op je werk bent of op vakantie, het is gemakkelijk om naar te kijken en te zien dat alles in orde is. Een camera die ook is aangesloten op je huisalarm kan deze activeren als er beweging wordt gedetecteerd in een alarmmodus.

De beveiligingscamera voor binnenshuis beschermt ook je privacy met de automatische bescherming die de cameralens afdekt wanneer je overdag thuiskomt. Je privacy is belangrijk en met de bescherming naar beneden wordt er niets gefilmd of opgeslagen, wat veilig is voor iedereen in het gezin.

Breid je huisalarm snel en eenvoudig uit met meer accessoires

Een groot voordeel van het hebben van een eigen huisalarm is dat je dit indien nodig zelf kunt uitbreiden met meer accessoires. Er hoeft geen installateur bij jou thuis te komen en het is ook nog eens veel voordeliger - koop gewoon wat nodig is en installeer het vervolgens zelf. Instructies voor de verschillende apparaten voor je huisalarm zitten in de Somfy Protect-app en alles is binnen een paar minuten gedaan.

Bedenk of je meer sensoren voor je ramen en deuren nodig hebt of dat er een buitensirene nodig is om iemand die probeert binnen te komen af ​​te schrikken terwijl de buren worden gewaarschuwd dat er iets aan de hand is. Misschien een extra bewegingssensor of de binnensirene voor de kelder?

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive