Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Vrolijk de kamers van jouw kinderen op met slimme technische snufjes

Veel mensen zien technologie als iets dat vooral bepaalde mannen aanspreekt, of waar alleen slimme, technisch aangelegde mensen mee om kunnen gaan.

Somfy-tahoma-switch-1870595-family

Maar moderne technologische producten zijn eigenlijk heel eenvoudig te installeren en te gebruiken. Kinderen van nu groeien op met technologie om zich heen, dus ze hebben er geen enkele moeite mee om zelf met deze apparaten om te gaan, of om anderen, zoals hun grootouders, te helpen als ze er problemen mee hebben.

Moderne technologie kan het leven thuis op allerlei manieren gemakkelijker maken. En dan hebben we het niet alleen over slimme jaloezieën of rolluiken die vanzelf open en dicht gaan, of verlichting die zichzelf automatisch aan- en uitschakelt als de zon ondergaat of als de dag aanbreekt. Dat is allemaal uiteraard heel handig, maar je kunt technologie ook inzetten om je te ontlasten als het gaat om de jongere leden van jouw huishouden, of om een gezellige ruimte voor je gezin te creëren, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Welke technische producten zijn geschikt voor kinderkamers?

Hoe je technologie in jouw kinderkamer integreert is natuurlijk helemaal aan jou, maar laten we eens wat suggesties bekijken die je zou kunnen overwegen:

  • Slimme verlichting - dit is een goede manier om een leuke en gezellige sfeer op te roepen voor je kinderen. Met de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen kun je hun zorgvuldig gebouwde hut een extra gezellig tintje geven of een ontspannende omgeving creëren om verhaaltjes bij voor te lezen. Met slimme verlichting kun je ook instellen dat de lampen 's avonds één voor één uitgaan, zodat het niet te plotseling donker wordt.
  • Slimme speakers - deze kunnen op allerlei creatieve manieren worden gebruikt. Naast het afspelen van de favoriete muziek van je kinderen, zijn ze ook handig voor quizzen, verhaaltjes vertellen of om bijvoorbeeld uit te zoeken welke geluiden verschillende dieren maken. Als jouw kinderen ouder worden, kunnen ze ook stemcommando's gebruiken om via de slimme speaker het licht in hun kamer aan en uit te doen.
  • Slimme sensoren - dit is een slim idee: gebruik een bewegingssensor om het licht aan te laten gaan als je kind 's nachts wakker wordt om naar het toilet te gaan. Plaats de sensor onder of naast het bed, zodat hij de beweging registreert van de voeten die 's nachts de vloer raken. Met een lampje aan zijn je kinderen veiliger, omdat ze dan niet zo snel struikelen over rondslingerende spullen.
  • Slimme rolgordijnen - gemotoriseerde verduisterende rolgordijnen zijn eigenlijk om heel veel redenen slim. Ten eerste kunnen ze het licht in de kinderkamer buitensluiten, zodat je kinderen gemakkelijker doorslapen als de zon nog op is (en jij dus ook!). Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook zo instellen dat ze op een bepaald moment automatisch sluiten om aan te geven dat het bedtijd is. Een ander pluspunt, puur vanuit het oogpunt van veiligheid, is dat dit soort rolgordijnen geen losse kogelkettingen of koorden hebben die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen.
  • Slimme stekkers - als jouw kinderen wel eens in de verleiding komen om 's nachts uit bed te sluipen om tv te kijken, kun je daar een einde aan maken met een slimme stekker. Door hem zo te programmeren dat hij op een bepaald tijdstip de stroomtoevoer afsluit, kunnen ze op dat moment niet naar hun favoriete programma's kijken en hebben ze geen andere keuze dan terug naar bed te gaan en te gaan slapen.

Slimme technologie heeft dus heel veel mogelijkheden, die je helemaal kunt aanpassen naar jouw eigen voorkeuren en situatie. Als je er eenmaal aan begint, zul je snel merken dat het jouw dagelijks leven nét dat beetje gemakkelijker kan maken. En misschien wel minstens zo belangrijk: jouw  kleintjes zullen het ook waarderen!

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive