Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Waarom is gesimuleerde aanwezigheid in je huis een goed idee?

Onze huizen zijn een plek voor familieleden, maar ook een plek die veilig moet zijn. We wonen, we zien onze kinderen daar opgroeien en we ontspannen erin als de werkdag voorbij is...

somfy-smart-home-light-presence-simulation

Wij richten de woning naar smaak en wens in zodat wij hier optimaal in kunnen gedijen. Helaas zijn er mensen die daar niets om geven en waar inbraak het gevolg van is.

Wat kun je doen om jezelf te beschermen tegen inbraak?

Een maatregel is natuurlijk om een ​​huisalarm aan te schaffen en het voor de inbreker moeilijker te maken om je huis binnen te komen. Installeer sensoren op deuren en ramen die alarm slaan wanneer een indringer met geweld probeert binnen te komen. Een andere effectieve manier is om aanwezigheid in huis te simuleren.

Dit kan op verschillende manieren en allemaal met als doel de illusie te wekken dat er altijd iemand thuis is. We nemen een aantal voorbeelden door hoe je dit kunt oplossen met aanwezigheidssimulatie in huis.

Vier tips om aanwezigheid in huis te simuleren:

• Verlichting die op verschillende tijdstippen oplicht. Dit is misschien wel de meest gebruikelijke manier om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Met een smart home kun je programmeren dat de lampen in je huis op verschillende tijdstippen en in verschillende kamers aangaan. Dat kan weer op verschillende manieren, met behulp van sensoren of door in te plannen wanneer het moet gebeuren. De sensoren die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld zonnesensoren die, als het donkerder wordt, de verlichting in je huis aanzetten. Of je laat dit gebeuren via de speciale functie in de TaHoma switch.

• Zonwering die automatisch wordt geactiveerd. Heb je zonwering in huis in de vorm van rolluiken, terraszonwering, gordijnen of andere binnenzonwering, dan kunnen deze ook gebruikt worden om een ​​aanwezigheid te markeren. Ook hier kun je sensoren of een smart home laten regelen wanneer deze geopend of gesloten moeten worden. Begint het donker te worden? Laat dan het gordijn voor het raam dicht trekken terwijl er een lamp in de kamer brandt. Als het bedtijd nadert, laat je de jaloezieën sluiten terwijl de terrasluifel wordt ingetrokken voor de nacht.

• Sensoren die beweging detecteren. Verlichting in de tuin kan niet alleen struiken en bomen accentueren en tegelijkertijd een aangenamere sfeer creëren. Dit kan ook worden aangestuurd door een bewegingssensor die, wanneer hij de beweging detecteert van iemand die rondsluipt bij het huis, de verlichting aanzet. Combineer dit met het feit dat een jaloezie langzaam omhoog gaat in de dichtstbijzijnde kamer en een potentiële inbreker zal waarschijnlijk de benen nemen. Laat de lamp na een tijdje uitgaan terwijl het gordijn weer naar beneden gaat.

• Laat de buitencamera's de lichten aandoen. Een buitencamera van Somfy sluit je aan op je bestaande buitenverlichting. Het voordeel hiervan is dat wanneer de bewegingssensor van de camera beweging detecteert, de verlichting wordt ingeschakeld en een afschrikkende werking heeft. Via diensten als IFTTT kan ook andere compatibele verlichting zoals Philips Hue worden geactiveerd en de indruk wekken dat er iemand in huis is of wakker is geworden. Ook ontvang je een melding in je smartphone wanneer aanwezigheid wordt gedetecteerd, waarna je de ingebouwde sirene kunt activeren.

Met behulp van verschillende scènes in TaHoma kun je ervoor zorgen dat het van buitenaf lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Een veilige manier waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen als je weg bent of 's avonds overwerkt. Het lijkt erop dat er toch een bewoner in huis is, waardoor het risico op inbraak ook kleiner is. Een smart home kan voor veel dingen de oplossing zijn, dus waarom wachten?

Ga verder
Categorieën
Disqus is inactive